• JARNÉ PRÁZDNINY

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Jarné prázdniny sú v termíne od 27.februára 2022 do 03. marca 2023. Vyučovanie po prázdninách sa začína 06. marca 2023 (pondelok).

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 13.2.2023 sa uskutočnilo na našej škole školské kolo umeleckej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Strávili sme príjemné popoludnie v školskej knižnici. Svoje recitátorské umenie prišlo predviesť celkom 38 žiakov z 2. – 4. ročníka. Porota, v zložení Mgr. Valašíkovej, Mgr. Slávikovej, Mgr. Karlíka a p. Kotrasovej mala pred sebou veľmi ťažkú úlohu – vybrať spomedzi všetkých súťažiacich tých najlepších recitátorov v oboch kategóriách. Hodnotil sa najmä výber textu, zvuková stránka reči, ovládanie textu a jeho prednes.

            Víťazi školského kola:

            v  kategórii POÉZIA: 1. miesto – Ema SUCHÁNKOVÁ  (3.A)

            2. miesto – Elin KOLMANOVÁ (3.B), Sabina DOMÁŇOVÁ (4.A)

            3. miesto – Adela MOJTOVÁ (2.A), Katarína TRENČANOVÁ (3.A)

            4. miesto – Jana BAGÍNOVÁ (3.A), Shania BALÁŽOVÁ (3.B)

             

            V kategórii PRÓZA:  1. miesto – Juraj KOVÁČ (2.B)

            2. miesto – Laura PECÚŠOVÁ (4.B)

            3. miesto – Peter MIKOLÁŠ (2.A), Daniel BOLEBRUCH (2.B)

            Žiaci, ktorí obsadili prvé miesta postupujú do okresného kola súťaže a budú našu školu reprezentovať dňa 14.3.2023 v ZŠ a MŠ Pod Hájom v Dubnici nad Váhom. Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť a víťazom srdečne gratulujeme!

          • KARNEVAL

          • Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Nebolo tomu inak ani u nás v škole 10.februára 2023. Počas dopoludňajšieho vyučovania sa po škole rozliehala živá hudba, spev a tanec, o ktorú sa postarali žiaci 3.C s p.vychovávateľkou Chupáčovou a p.učiteľom Karlíkom. Po obede sa žiaci 1.stupňa ZŠ už veselo zabávali v maskách a kostýmoch vo veľkej telocvični, kde bola pre nich pripravená diskotéka, súťaž o najkrajšiu masku a dlho očakávaná tombola. Ďakujeme za organizáciu p.vychovávateľkám ŠKD a triednym učiteľom na 1.stupni ZŠ.


          • Britské centrum Žilina

          • V piatok 10. februára sme sa s našimi šiestakmi zúčastnili zaujímavej prednášky v Britskom centre Žilina na tému Londýn. Videli sme známe i menej známe miesta Londýna: Sídlo Parlamentu, Tower Bridge - brána do City of London, pevnosť Tower of London - Strážca korunovačných klenotov, Westminsterské opátstvo - Westminster Abbey, Buckinghamský palác, London eye, Prírodovedné múzeum, Elizabeth Tower - Big Ben, Trafalgarské námestie.

            Po prednáške nás lektorka previedla Britským centrom, porozprávala o ich činnostiach a podujatiach, ktorými môžeme žiakom v budúcnosti opäť spestriť vyučovanie.

          • Rómska problematika, láska, smrť aj kotúčik toaletného papiera!

          • To je len zopár námetov, ktorými naši žiaci vo svojich prednesoch potešili uši aj oči nás, divákov i poroty. Dnes, 6. 2. 2023, sa v našej knižnici uskutočnilo školské kolo 69. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            15 žiakov II. stupňa zabojovalo o postup a v jednotlivých kategóriách boli úspešní títo:

            II. kategória (žiaci 5. – 6. ročníka) POÉZIA

            1. miesto – Lucia Backová zo 6. B
            2. miesto – Viktória Beňačková zo 6. A
            3. miesto – Olívia Pechancová z 5. B

             

            II. kategória (žiaci 5. – 6. ročníka) PRÓZA

            1. miesto – Michal Mičuda z 5. A
            2. miesto – Šimon Pecuš z 5. A
            3. miesto – Kristína Beňačková zo 6. A

             

            III. kategória (žiaci 7. – 9. ročníka) POÉZIA

            1. miesto – Klára Pagáčová z 8. B
            2. miesto – porota neudelila
            3. miesto – porota neudelila

             

            III. kategória (žiaci 7. – 9. ročníka) PRÓZA

            1. miesto – Petra Papučová z 9. A
            2. miesto – Michaela Gabrišová z 9. A
            3. miesto – Ela Prekopová zo 7. B

             

            Víťazom ešte raz zo srdca GRATULUJEME a držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 14. 3. 2023 v CVČ Dubnica nad Váhom. Všetkým žiakom ďakujeme za čas a energiu, ktorú prednesu venovali! Budeme sa tešiť aj o rok!

             

          • Z divadla na hrad...

          • Druhý polrok nám už začal a my sme sa spolu s našimi triednymi pani učiteľkami vybrali do Žiliny. Vo štvrtok 02.02.2023 sme náš výlet začali v Bábkovom divadle v Žiline, kde sme zažili čarovné dopoludnie s predstavením Zázračná baterka. Popoludní sme navštívili jeden zo skvostov Žiliny – Budatínsky hrad. Na záver sme si užili trošku sneh a zahrali si guľovačku aj s pani učiteľkami.