• Nové IKT na škole
          • Nové IKT na škole


          • Naša škola zodpovedne pristupuje ku digitalizácii a informatizácii. Zadovážila nové informačno - komunikačné technológie. Aj s využitím štátnej dotácie sme zakúpili nové tablety, včeličky BeeBot a program SmartBooks. Inteligentný vzdelávací systém SmartBooks umožňuje žiakom efektívnejšie získavať vedomosti a zlepšovať svoje schopnosti, ktoré si môžu prakticky osvojovať prostredníctvom tabletov priamo na vyučovaní. Včeličky BeeBot sú zábavné, edukatívne pomôcky, ktoré u detí rozvíjajú priestorovú orientáciu, logické myslenie a plánovanie. Veríme, že nové pomôcky pomôžu našim žiakom zlepšovať ich digitálne zručnosti a počítačovú gramotnosť.

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín 1.stupeň ZŠ

          • V mesiaci február sme si pripomenuli 175. výročie narodenia výnimočného slovenského básnika, spisovateľa a dramatika Pavla Országha Hviezdoslava. Ako? No predsa popoludním stráveným v školskej knižnici, kde sa dňa 12.2.2024 konalo školské kolo umeleckej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín pre žiakov 1.stupňa ZŠ. Svoje recitátorské umenie prišlo predviesť celkom 26 prvostupniarov. Porota, v zložení Mgr. Urbánkovej, Mgr. Vrtíkovej a Mgr. Kadlecovej mala pred sebou neľahkú úlohu – vybrať spomedzi súťažiacich tých najlepších recitátorov v jednotlivých kategóriách. Čestným hosťom bola pani riaditeľka PaedDr. Jureníková, ktorá súťažiacich na začiatku privítala a na záver odovzdala ceny víťazom. Všetkých účinkujúcich čakala sladká odmena. Na prvých priečkach sa umiestnili títo žiaci:

            V  kategórii POÉZIA: 1. miesto – E. SUCHÁNKOVÁ  (4.A)

            2. miesto – V. FYODOROVOVÁ (2.B)

            3. miesto – S. BALÁŽOVÁ (4.B)  a M. ŠATKOVÁ (4.B)

             

            V kategórii PRÓZA:  1. miesto – Z. PREKOPOVÁ (4.B)

            2. miesto – J. BEREŠ (4.A)

            3. miesto – M. ĎURČEK (2.B)

            Všetkým súťažiacim veľmi pekne ďakujeme za účasť a vynaložené úsilie. Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole v Dubnici nad Váhom, kde nás pôjdu reprezentovať žiačky E. Suchánková a Z.Prekopová. Budeme vám držať palce, dievčatá!

          • Karneval v ŠKD

          • Vzhľadom na zvýšenú chorobnosť žiakov sa plánovaný celoškolský karneval uskutočnil v jednotlivých oddeleniach ŠKD. Žiaci 1.stupňa ZŠ sa veselo zabávali v maskách a kostýmoch, súťažili, spievali a tancovali tak, ako sa na fašiangové obdobie patrí. Ďakujeme pani vychovávateľkám za organizáciu i zabezpečenie sladkých odmien pre zúčastnené deti.

          • JARNÉ PRÁZDNINY

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Jarné prázdniny sú v termíne od 19. - 23.februára 2024. Vyučovanie po prázdninách sa začína 26. februára 2024 (pondelok).

        • ÚSPECH NA MATEMATICKEJ OLYMPIÁDE
          • ÚSPECH NA MATEMATICKEJ OLYMPIÁDE

          • Dňa 24.1. 2024 sa v Dubnici nad Váhom uskutočnilo okresné kolo MO v kategóriách Z5 a Z9. Naše dievčatá ukázali, že patria medzi tie najlepšie. Lívia G. z 5.C triedy obsadila v kategórii Z5 krásne 1. miestoEmka Š. z 9.B triedy sa v kategórii Z9 umiestnila na 2. mieste a postupuje do krajského kola.

            Obom dievčatám srdečne blahoželáme a aj naďalej  prajeme veľa úspechov!

          • Canisterapia v škole

          • Dnešný deň sa u nás niesol v duchu canisterapie. Počas prvého stretnutia sme sa zoznámili so psíkom Scooby. Následne sme si precvičili jemnú motoriku, vyskúšali česanie či ťahanie so psíkom a toto milé stretnutie ukončili pusou od Scoobyho, ktorá bola síce uslintaná, no o to srdečnejšia ❤️. Ďakujeme za prvú skúsenosť s canisterapiou OZ Hipoško a už teraz sa tešíme na nasledujúce stretnutie!

          • KARNEVAL - ZMENA!

          • Vážení rodičia, milí žiaci 1.st.ZŠ!

            Vzhľadom na zvýšenú chorobnosť žiakov sa plánovaný karneval uskutoční v jednotlivých oddeleniach ŠKD, teda nie hromadne v telocvični ZŠ, podľa konkrétnych usmernení pani vychovávateliek.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Venujte našej škole 2% z daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Vyplnené a potvrdené tlačivá zamestnávateľom môžete poslať po žiakoch do školy, nakoľko ich  odovzdáme hromadne na daňový úrad.

            ĎAKUJEME!

            V2Pv21_HUGA_2023.pdf

          • Úspešní riešitelia vedomostnej súťaže Ypsilon - slovina je hra

          • Dňa 7.12.2023 sa na našej škole uskutočnila vedomostná súťaž YPSILON – slovina je hra. Zúčastnili sa jej 16 žiaci z rôznych ročníkov. Blahoželáme predovšetkým našej žiačke z 1.A triedy – Veronike Šatkovej a žiakovi 3.B triedy - Jurajovi Kováčovi, ktorým sa podarilo v tejto vedomostnej súťaži získať krásnych 100 %.

          • Recitačný pondelok

          • Dnešný deň bol recitačnou slávnosťou. V školskej knižnici  ZŠ H. Gavloviča v Pruskom sa stretli malí i veľkí recitátori. Žiaci 5. až 9. ročníka  sa predstavili so svojimi poetickými i prozaickými textami v školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín a vzdali hold významnému slovenskému básnikovi P. O. Hviezdoslavovi, od ktorého je známy citát: ,,...ten, kto tvoril a vytvorilmôže hovoriť, že žil!“ Na úvod súťaže zahral na gitare Matúš Domáň, žiak 7. A triedy... A mohlo sa recitovať! Umelecké prednesy hodnotila 4-členná porota – p. učiteľky slovenčinárky z 2. stupňa ZŠ. Milými hosťami boli aj pani riaditeľka a pani zástupkyňa, ktoré sa tiež zapojili do záverečného hodnotenia recitátorov.  Všetci zúčastnení sa snažili recitovať, ako najlepšie vedeli a odprezentovali svoje ukážky úsmevne alebo dojímavo s poučným vyznením a každý zažil krásny umelecký zážitok. A aké bolo po hodnotení  poradie recitátorov?  

             Poézia – 5. až 6. ročník

            1. miesto:  Klaudia Prekopová /5.B/

            2. miesto:  Sabina Domáňová /5.A/

            3. miesto:  Sofia Lukačovičová /5.A/


            Próza -  5. až 6. ročník


            1. miesto:  Michal.Mičuda /6.A/

            2. miesto:  Izabela Prchalová /5.B/

            3. miesto:  Lenka Cíbiková /6.B/


            Poézia 7. až 9. ročník 


            1. miesto:  Klára Pagáčova /9. B/

            2. miesto:  Michaela Zemaníková /8.B/

            3. miesto:  Lucia Backová /7.B/


            Próza 7. až 9. ročník


            1. miesto:  Rebeka Panenková  /9.A/

            2. miesto:  Ela Prekopová /8.B/, Monika Kováčiková /7.C/

            3. miesto:  Roman Buday /8.B/.


            Všetkých súťažiacich chválime, víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole a v ďalšom recitovaní. Ďakujeme tiež Adamovi Suchánkovi z 8.B za fotografovanie počas celej súťaže.


          • KARNEVAL pre žiakov 1.stupňa ZŠ

          • Milí žiaci 1.stupňa ZŠ,

            srdečne vás pozývame na karneval, ktorý sa uskutoční 09.02.2024 (piatok) od 13:30 do 15:30 hod. vo veľkej telocvični ZŠ. Nebudú chýbať súťaže, občerstvenie a tombola. Tombolový lístok si môžete zakúpiť za 0,50 €. Zároveň prosíme rodičov, ktorí majú možnosť prispieť malou pozornosťou do tomboly, aby ju priniesli do ŠKD. Už teraz sa tešíme na všetkých karnevalových nadšencov a prajeme vám veľa zábavy pri tvorení a výrobe vašej masky, kostýmu.

            Vychovávateľky ŠKD