• TEHLIČKA 2019

          • Ďakujeme všetkým deťom, ich rodičom a starým rodičom, pedagógom a rovnako ako i ostatným, ktorí sa zapojili do 14. ročníka celoslovenskej pôstnej zbierky Tehlička. Vyzbierali sme spolu 514,36 €. Cieľom projektu je informovať a vzdelávať o živote v chudobnejších krajinách sveta, formovať a viesť k spolupatričnosti i k spoluzodpovednosti.

            Vyzbierané finančné prostriedky boli zaslané na účet verejnej zbierky 24. 4. 2019. Peniaze budú použité na pomoc obyvateľom Kérale v Indii obnoviť povodňou poškodené domovy.

            viac info na: www.tehlicka.sk

          • Úspech na biologickej olympiáde

          • Dňa 16.4.2019 sa v Dubnici nad Váhom konalo okresné kolo biologickej olympiády – kategória E. Našu školu reprezentovala žiačka 9.B triedy Dominika Hrajková, ktorá v odbornosti zoológia získala pekné 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za  vzornú reprezentáciu školy.

          • Veľkonočné prázdniny

          • V súlade s POP na školský rok 2018/2019 je termín veľkonočných prázdnin od 18. apríla do 23. apríla 2019. Vyučovanie sa začína dňa 24. apríla2019 (streda).

            Všetkým deťom, rodičom, kolegom a priateľom školy prajeme príjemné prežitie sviatkov.

          • Matematická olympiáda

          • Dňa 9. apríla 2019 sa na ZŠ v Ilave uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády. V kategórii M7 sa na 3. mieste umiestnil žiak 7.A triedy Boris BOBÁČIK.

            Srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov.

        • Deń narcisov 2019
          • Deń narcisov 2019

          • Do galérie Deń narcisov 2019 boli pridané fotografie.

            Dňa 11. apríla 2019 sa na Slovensku konala tradičná zbierka Ligy proti rakovine Deň narcisov. Stovky dobrovoľníkov si s hrdosťou oblieklo žlté tričko a vyšlo do ulíc s cieľom pomáhať.

            Aj naša škola sa zapojila do tejto jedinečnej zbierky. Tento rok sa čisto dievčenský tím dobrovoľníčok z 9.A a 9.B s úsmevom vydal do ulíc obce Pruské. Dievčatá najprv oslovili žiakov ZŠ s MŠ Hugolína Gavloviča. Naše deti ochotne prispeli na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám. Malý žltý kvietok ich pocit šťastia iba znásobil.  Pripnutím narcisu sme im vyjadrili spolupatričnosť.

            Tento rok sa nám podarilo vyzbierať rekordnú sumu 1047,-€

                                              Ďakujeme

             

          • Aprílové športovanie

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci 6. – 9. ročníka zabávali športom. CVČ zorganizovalo II. ročník „školskej ligy v sedbale“  zmiešaných družstiev.

            Súťažilo sa v dvoch kategóriách, mladší žiaci 6. – 7. ročník a starší žiaci 8. – 9. ročník. Žiaci bojovali s veľkým nasadením. Zápasy boli veľmi vyrovnané, rozhodovali v nich maličkosti a trocha aj šťastie.

            Turnaja sa zúčastnilo aj veľa fanúšikov, ktorí prišli povzbudiť svoje tímy a zároveň sa pobaviť. Bolo to príjemné popoludnie, ktoré o rok určite zopakujeme.

            Víťazmi sa stali všetci.

             

            Konečné poradie mladších žiakov:                                          Konečné poradie starších žiakov:

            1. miesto 6.B trieda                                                                    miesto 9.A
            2. miesto 7.A trieda                                                                    miesto 9.B
            3. miesto 7.B trieda                                                                    miesto 8.A
            4. miesto 6.A trieda
          • Netradičná hodina chémie

          • Dňa 28. marca 2019 žiaci 9.B na hodine chémie preberali tému zdravá výživa. Zobrali to skutočne od podlahy a premietli to do reality. Priniesli si rôzne zdravé potraviny a pripravili skutočne vynikajúce zdravé pokrmy.

            Touto cestou ďakujem za pomoc aj rodičom, ktorí im dali peniažky na nákup potravín. Žiaci boli nadšení a odchádzali z hodiny posilnení rôznymi vitamínmi.

            učiteľka chémie

          • Prijímanie detí do materskej školy

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Hugolína Gavloviča, Školská ulica 369, Pruské v súlade § 59 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a v súlade § 3 vyhlášky MŠ SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky MŠ SR č. 308/2009 Z. z. oznamuje, že termín odovzdávania žiadostí na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2019/2020 bude:

            v dňoch  od 29.4. 2019  – 03.05.2019,  od  11,00 – 15,30 hod.

             Miesto podávania žiadostí:  Materská škola

            Zodpovedná osoba: Mgr. Jana Baginová, zástupkyňa školy pre materskú školu

             

            Pri prijímaní dieťaťa zákonný zástupca  predloží žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy, potvrdenie o zdravotnom stave   dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Formulár žiadosti je zverejnený na www.zspruske.sk, záložka – materská škola – tlačivá na stiahnutie,  alebo si formulár môže zákonný zástupca vyzdvihnúť v termíne prijímania detí v MŠ.

             

            PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

            Prednostne sa prijímajú:

            • deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku
            • deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou
            • deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou

             Ostatné kritéria prijímania detí:

            V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do MŠ budú uprednostnené deti s trvalým pobytom v danej obci, deti zamestnaných zákonných zástupcov, deti ktoré majú v tunajšej MŠ súrodenca a spĺňajú podmienky prijatia do MŠ, deti ktoré nastúpia do MŠ najneskôr do 15. septembra príslušného kalendárneho roka, deti o ktoré sa stará osamelý zákonný zástupca, deti ktoré k 31. augustu 2019 dovŕšia tri roky veku života.

            Termín vydania rozhodnutia: rozhodnutia o prijatí/ neprijatí dieťaťa sa vydávajú spravidla do konca júna 2019

             

             

                                                                                        PaedDr. Jureníková Adela

                                                                                                 riaditeľka školy

          • Noc s Andersenom

          • 36 odvážnych žiakov 3.ročníka sa z piatka na sobotu (29.-30.3.2019) vydali na dobrodružnú Noc s Andersenom. Čakal na nich bohatý večerný program súvisiaci s príbehmi dánskeho rozprávkara. Deti počas noci navštívili aj hasičskú zbrojnicu v Pruskom, ako aj kláštornú kryptu, kde je pochovaný básnik a kňaz Martin Hugolín Gavlovič. O druhej hodine ráno únava zdolala statočných čitateľov, a tak vkĺzli do pripravených spacákov a sladko (hoci krátko) si pospali. Ráno deti po raňajkách čakalo vyhodnotenie a unavení, no veríme, že plní zážitkov, odchádzali domov. Veríme, že aj o rok sa nájdu odvážni čitatelia, ktorí s nami prežijú Noc s Andersenom.

            Za spoluprácu ďakujeme: 

            Rade rodičov pri ZŠ s MŠ H.Gavloviča

            Dobrovoľnému hasičskému zboru v Pruskom

            Správcovi farnosti - Mgr. Folučkovi,  aj p. Hlaváčovi

            RIMC Motýlik Pruské

            Pizzerii Di Suizi Pruské

             

            Mgr. Košíková, Mgr. Valašíková