• Lyžiarsky a snoubordingový výcvik
          • Lyžiarsky a snoubordingový výcvik

          • V dňoch od 8. 1. do 12. 1. 2018 žiaci 7. A a 7. B, 8. A, 8. B a jeden žiak 9. A triedy našej školy absolvovali lyžiarsky a snoubordingový výcvikový kurz na Krahuliach. Zúčastnilo sa ho 42 žiakov. Boli ubytovaní v rekreačnom zariadení STRED EURÓPA.

            Žiaci boli rozdelení do družstiev podľa lyžiarskych a snoubordingových schopností. Boli zodpovední v plnení si svojich povinností na svahu i mimo svahu. Všetci žiaci, ktorí boli zadelení do družstva pre začiatočníkov sa naučili lyžovať a snoubordovať. Pokročilí lyžiari sa zdokonalili v technike lyžovania. V posledný deň pre deti boli usporiadané lyžiarske a snoubordingové preteky.

             

            Rozprávanie od Ivanky Gašparovej, žiačky 7.A triedy

            Ako každý rok, tak aj tento sa siedmaci pripravovali na lyžiarsky a snoubordingový výcvik. Zháňali potrebné veci, len aby boli čo najlepšie pripravení. Niektorí sa tešili, no niektorí sa aj báli.

            Prišiel deň, keď sme mali odchádzať na lyžiarsky kurz. Cesta trvala 3 hodiny, no každý z nás si našiel nejakú zábavu. Keď po troch hodinách autobus konečne zastavil, všetci sme zostali ako obarení. Aký krásny hotel! Avšak to nebolo všetko. Pani učiteľka nám dala inštrukcie a s plnými rukami sme pokračovali do našich izieb. Boli nádherné. Po vybalení, skvelom obede a odpočinutí sme išli na svah. U niektorých bol strach, u niektorých nadšenie.

            Postupne každým dňom sme ovládali lyže lepšie a lepšie. Začiatočníci padali, no pády neobišli ani pokročilých. Avšak práve pády nás učili ako správne lyžovať a snoubordovať. Samozrejme, boli tam aj najlepší inštruktori a skvelé pani učiteľky, ktoré mali na nás počas lyžovania, snoubordovania, ale aj počas našich šibalstiev pevné nervy.

            Zažili sme krásnu túru, na ktorej nás sprevádzali aj inštruktorove psy. V rámci večerného zábavného programu sme tancovali stoličkový tanec, pri ktorom sme sa dobre nasmiali, a hrali zaujímavé súťažné hry. Každá súťaž bola ohodnotená sladkosťou. Dokonca sme zažili aj česanie a maľovanie našich dvoch pani učiteliek, ktorým sa očividne naše výtvory páčili.

            Na ďalší deň sme mali skvelé súťaže, kde sme mali módnu prehliadku namejkapovaných a namaľovaných chalanov a bláznivo učesané baby. I ostatné súťaže boli výborné.

            Deň pred naším odchodom sme mali súťaž v slalome, kde sa ukázalo, že nás naši inštruktori a pani učiteľky naučili správne lyžovať a snoubordovať sa. Víťazi boli odmenení a každý z nás získal za snahu sladkú odmenu. A krásny diplom. Bol to nádherný týždeň, na ktorý bude každý z nás spomínať ešte dlho!

             

            FOTOGALÉRIA

             

             

             

        • Okresné kolo "Florbal SK Liga" chlapci
          • Okresné kolo "Florbal SK Liga" chlapci

          • Dňa 2. februára 2018, t. j. piatok sa uskutoční okresné kolo Florball SK Ligy chlapcov, ktoré je súčasťou projektu Nadácie TV JOJ. Turnaj sa odohrá v športovej hale v Bolešove v čase od 9:00 do 14:00. Víťaz turnaja postupuje do krajského kola.

            Nakoľko sú polročné prázdniny, príďte povzbudiť svojich spolužiakov v bojoch o postup. Tešíme sa na Vás.

          • Úspech vo výtvarnej súťaži

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do zaujímavej súťaže. Išlo o 5. ročník výtvarnej súťaže ,,Ochranárik - čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany“. Pre školský rok 2017/2018 bola vyhlásená téma ,,Akú záchranársku techniku som videl zasahovať a s čím by som pomohol ja“. Zo všetkých výkresov najviac zaujala v kategórii II. stupeň ZŠ práca Magdalény Gajdošovej zo 7.A triedy, ktorú vytvorila pod vedením pani učiteľky Zdenky Cíbikovej. Magdaléne k 1. miestu srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie akcie, ktoré bude poriadať OÚ Ilava- odbor krízového riadenia.

        • Vianočný turnaj vo vybíjanej
          • Vianočný turnaj vo vybíjanej

          • V mesiaci december sa odohral „Vianočný turnaj vo vybíjanej“ mladších a starších žiačok na našej škole.

            V kategórii ml. žiačok zvíťazila 6. A,B trieda, druhé miesto získala 5. A trieda a 3. miesto 5. B.

            V kategórii st. žiačok – 1. miesto získali žiačky 7. B triedy, 2. miesto žiačky 7. A triedy.